Rrethi Peqin

RRETHI PEQIN


Ky rreth ka nje siperfaqe prej 140 km2 dhe nje popullsi prej 36.897 banore. Shtrihet ne qender te Shqiperise se mesme dhe kufizohet ne veri me rrethin e Tiranes, ne jug me rrethin e Lushnjes, nga lindja me rrethin e Elbasanit dhe nga perendimi me rrethin e Kavajes.

Pershkohet nga lumi Shkumbin dhe eshte i vendosur pergjate tij duke e ndare ne 2 pjese: Pjesen veriore dhe ate jugore. Lartesia mbi nivelin e detit varion nga 50-200 m, ndersa si pike me e larte mund te permendim Galushin me lartesi 756 m mbi nivelin e detit.