RRETHI GRAMSH


Ky rreth ka nje siperfaqe prej 695 km2 dhe nje popullsi prej 39.789 banore. Shtrihet ne jugperendim te rrethit te Elbasanit dhe kufizohet ne pjesen veriore me te, ne verilindje me Librazhdin, ne lindje me Pogradecin, ne juglindje me rrethin e Korçes, ne jug me Skraparin, ne perendim dhe jugperendim me Kuçoven dhe Beratin.

Nga pikepamja e relievit eshte nje rreth kodrinor e malor. Lartesi deri 100 m nuk ka. Lartesia mesatare e rrethit eshte 804 metra.