28 Gusht – “Festa e Shën Marisë”

28 Tetor, 2019
“Festa e Shën Marisë” në njësinë administrative Gostimë, Bashkia Cërrik. Festa e ka marrë këtë emër Santa Maria prej kishës. Kjo kishë është ndërtuar rreth viteve 1845-1850. Është një festë që organizohet vetëm në fshatin Shtërmen. Sipas traditës, pas ritualeve në kishë, banorët e zonës çonin produkte për t’i shitur në tregun e Elbasanit dhe festonin ikjen e verës dhe ardhjen e vjeshtës. Në darkë pranë kishës ka atmosferë festive me muzikë dhe këngëtarë.

28 Gusht – “Festa e Shën Marisë”

[…]