VLERA TË RRALLA HISTORIKE DHE KULTURORE

Kalaja e Elbasanit

objekt i cili bie në sy menjëherë sapo arrin në qendër të qytetit, kështjellë e qytetit të lashtë Skampini.

Bazilika e Bezistanit

me vlera të larta arkeologjike dhe artistike siç janë mozaikët dhe afresket.

Kulla e Sahatit

kulla e orës së Elbasanit që ndodhet në territorin e Kalasë.

Xhamia Mbret

e cila ndodhet në mes të Kalasë.

Xhamia e Nazareshës

e cila tërheq vëmendjen me harmoninë dhe bukurinë e formave dhe ngjyrave të materialeve ndërtimore.

Muzeu Etnografik

nuk mund të thuash se ke vizituar Elbasanin nëqoftëse nuk ke vizituar më parë Muzeun Etnografik.

Kisha e Shën Mërisë

e cila ndodhet edhe kjo në zemër të Kalasë.

Hamamet

të cilët i japin larmi dhe dinamikë arkitekturës dhe urbanistikës tradicionale.

Monumenti i Kostandin Kristoforidhit

një nga figurat më të ndritura të shkencës shqiptare.

Monumenti i Aqif Pashë Biçakut

atdhetar dhe figurë e shquar e pavarësisë.

Monumenti i Arsimit

i cili shpreh adhurimin e elbasanasve për arsimin dhe kulturën.

Monumenti i Aleksandër Xhuvanit

një ndër themeluesit e sistemit modern arsimor shqiptar.

FOTO ILUSTRUESE